Bébi kávézó Tokióban

Baba kávézó enteriőr

Egy feketét a mamának, egy fehéret a babának. Mi meg csak tátjuk a szánkat.

Egy hely, ahol a mamák és a babák egyformán megkapják a figyelmet. Helyszín a tokiói Omostendo, a tervező pedig nem más, mint Nendo. Célja egy olyan tér létrehozása volt, ahol az eltöltött időt egyaránt élvezik mind a kicsik, mind a nagyok. Mondanom sem kell, hogy a kávézó telis-tele van képes könyvekkel, játékokkal és - ez ma már talán nem is olyan kivételes - van külön játszószoba, illetve privát terek, ahol nyugodt körülmények között kaphatják meg a natúr csomagolású tejet a legkisebbek.

Baba kávézó enteriőr

A folyosók szélesek, így könnyen lehet közlekedni babakocsival. A tervezés során nagyon jól kihasználták, azt a tényt, hogy a leendő vendégek között igen jelentősek a méretkülönbségek. Más a világ a kicsik szemével, és a nagyokéval. Vegyünk egy nagyon egyszerű példát: az asztal a lurkók számára egy klassz “bungi”. Az asztallábak, mint oszlopok vesznek részt a játékban, az asztallap meg maga a tető. De mit keres ott az a sok emberláb, és ja de büdi? Ezzel szemben a felnőtteknek számára ez csupán egy asztal, és az a fontos ami az asztallap fölött történik.

Baba kávézó enteriőr

A tervező tudatosan játszik az enteriőrben ezen méret és szemlélet különbséggel. Megfigyelhető, hogyan váltakoznak a kisebb és nagyobb méretű ablakok és villanykörték. A padlón kis állatok láthatók, melyek a gyermek számára izgalmas látnivalók, de a szülő figyelmét gyakran elkerülik. A biztonságot növelve az ajtó kilincsek és villanykapcsolók magasra kerültek, hogy a gyermekek ne érhessék el.

Baba kávézó enteriőr

Apro(po)pó, te nem kívántál meg egy kávét?

Baba kávézó enteriőr