Kitűnő példa a múlt és jelen egyesítésére

Felújított villa enteriőr

Az Észak-Amerikában jellemző "shingle" stílus és a kortárs design keveredik abban az 1905-ben Nyugat-Newtonban épült villában, amit nemrégiben állítottak helyre.

A villa felújítása során kulcsfontosságú volt, hogy a történelmi ebédlőt minél inkább az eredeti állapotának megfelelően állítsák helyre, meghagyva az oszlopokat, mennyezeti díszléceket, fa burkolatot és a kandallót. Az étkező központjába a Porro gyártótól választott modern asztalt állítottak, amely légies voltát az ultra vékony asztallapnak és pókháló szerű vékony csőlábaknak köszönheti. Az asztal tetejének magas fénye pedig az eleganciát testesíti meg. Ezt tovább fokozza az fal mellett álló fehér lakozott tálalószekrény, elhozva az új életet ebbe a villába. Pont a kortárs daraboknak köszönhetően az ember nem egy múzeumban érzi magát, hanem egy mai igényeket is kielégítő komfortos, lakájos otthonban.

Felújított villa enteriőr étkező

Felújított villa enteriőr étkező

A nappali fényárban úszik a sok ablaknak köszönhetően. Itt kapott helyett a régi polgári otthonok hangulatát idéző zongora is. A kanapé mellett található a Starck által tervezett Rosy Angelis lámpa, amely majdnem minden esetben jó választásnak tűnik. A lakók pihenését szolgálja a kandalló melletti Mies Van der Rohe Barcelona széke, bár a helyét nem találom jónak, hiszen közlekedési útvonalba esik. Továbbá kár a zebracsíkos díszpárnákért is.

Felújított villa enteriőr nappali

Felújított villa enteriőr nappali

A hálószoba finom, szolid és konzervatív.

Felújított villa enteriőr hálószoba

A konyha letisztult és funkcionális.

Felújított villa enteriőr konyha

Akárcsak a fürdőszoba.

Felújított villa enteriőr fürdőszoba

A villa épülete tökéletes egyensúlyban van a fenntarthatóság és a báj, a kortárs és a tradíció között. A felújított villa, az építész Treff Lafletche keze munkája.