Hotel a fák tetején

Tree hotel enteriőr

Itt a tavasz és egyre többen gondolják úgy, mint Rousseau: vissza a természethez!

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) a szentimentalizmus vezéregyénisége volt. Gondolkodásának, munkásságának középpontjában a kulturkitika állt, amelynek jelszava a közismert fenti felszólítás. A mester nem szó szerint értette a visszatérést, hanem egyfajta filozófiai indítatásnak szánta. Nem akarta az eredeti természeti állapotot visszaállítani, hiszen ez lehetetlen, de felhívta a figyelmét azokra az értékekre, amelyet meg kell kísérelni megmenteni. Ezek azok a dolgok, viszonyok amelyek még hordozzák, őrzik a természetességet. Emil, avagy a nevelésről című regényében is megfogalmazza a civilizáció és a természet kettéválását. Mindenkinek döntenie kell ember lesz-e aki a természetes világ része, vagy polgár, aki a társadalom tagja. Te melyiket választanád?

Bármelyik mellett döntesz, az urbánus létben is biztosan elérkezik az a pillanat amikor a szó szoros értelembe visszavágysz. A természet lágy ölének szállásválasztéka igen széles. Ha megirigyelted a madarakat és a lombok között szeretnél egy-két éjszakát eltölteni, de a kényelemről sem szeretnél lemondani akkor ezt is megteheted: http://www.treehotel.se/

Az ötlet eredeti: Svédországban, Harads-tól nem messze 2010-ben fogadta első vendégeit a Treehotel. Egyedülálló természeti élményt kínál a vendégei részére: szobákat ég és föld között, a fákon 4-6 méter magasban, csodálatos kilátást az erdőre és Lule folyóra. Öt különböző tematikájú „lebegő” öko apartman közül válogathatsz, méreteik 15-30 m2 között mozog. Ami igen dicséretes, hogy a szobák ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb. A tervezők Skandinávia vezető építészei, mint például Martin Videgárd, Bolle Tham, Márten és Gustav Cyrén. Az enteriőr nem távolodik el a skandináv designtól, a terek világosak, funkcionálisak. A természetes anyagok használatával az otthon melegségét erősítik.

A különböző tematikájú szobák:

Kabin

Kapszulaként illeszkedik a fák közé, mint egy idegen test. 24 m2-es szobája két fő részére biztosít szállást.

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Tükör kocka

Környezetét visszatükröző üveg falak mögött rejtőzik a 4x4x4 méteres kocka, amihez tizenkét méter hosszú függőhíd vezet.

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Madárfészek

Egy visszahúzható lépcső segítségével léphetsz be a kör alapú madárfészekbe, ahol egy kétgyermekes család is kényelmesen elfér.

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Kék kúp

A fogyatékkal élők is könnyen megközelíthetik ezt a 22 m2-es, négy ágyas szállást, amelyben különálló nappali, fürdőszoba és hálószoba is található.

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Ufo

Miközben a madárfészek összhangban van a környezetével, ez a 30 m2-es, kétszintes, repülő csészealj minden szempontból kilóg innen.

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

Tree hotel enteriőr

...és a szauna, na az a svédeknél nem hiányozhat:

Tree hotel enteriőr